Mina livlinor...

Som ni kanske har läst i min profil så har jag ju bland annat fibromyalgi och grav KOL. Denna hemska lungsjukdom har jag fått pga att jag rökt, men när jag fick diagnosen för 14 år sedan, slängde jag cigaretterna och har inte blossat sen dess. Att beskriva sjukdomen här blir för långt, istället kan ni googla på den och läsa mer. Hur som helst har jag bara 49% lungkapacitet idag och måste ha syrgas dygnet runt för att kunna andas någorlunda, på natten måste jag ha en v-pap dessutom som hjälper mig andas in. Utan syrgas skulle syresättningen i blodet sjunka totalt och det i sin tur skada andra organ, till och med hjärnan tar skada om det blir alltför lågt. Trots att jag har syrgas får jag ändå s.k KOL-försämring emellanåt, nu har jag fått lunginflammation. Fibromyalgi - diagnosen fick jag 1997  och den har gjort att jag idag är mycket rörelsehindrad, därför har jag fått min 3-hjuliga elrullstol/permobil för att kunna vistas ute när vädret tillåter. Lägger in några bilder här så ni får se mina livlinor.
 
 
Till vänster ser du min stationära syrgaskoncentrator som omvandlar luft till mer syrgas, i vår luft finns bara 22% syrgas, och den måste jag använda dygnet runt. Till höger i fåtöljen syns den portabla syrgasapparaten för utomhusbruk, jag har i sommar fått en ny och större, för den som syns här räckte inte batteriet inte så länge. Den metallgrejen du ser är min v-pap som jag förutom syrgasen måste ha till natten.
 
 
Detta är mitt fortskaffningsmedel så jag kan vistas ute, satt inne mestadels i 2 år innan jag fick hojen och nu har jag haft den i snart 9 år. Min livskvalite blev genast tusen gånger bättre, jag hyr den av Landstinget för en 500 kr/år - ingen summa att tala om. Det som är dyrbart är alla punka som jag haft och varit tvungen byta däck, 1 däck och slang kostar mig drygt 500 kr varje gång. Det blir rätt så ofta då det egentligen är dålig kvalite på dem.